February 9, 2010

Bronzani "Swim star"




Tradicionalni kup "Poletarac", plivački miting za mlađe kategorije, održan je prošle subote u Novom Sadu, uz učešće čak 1.017 plivača iz 42 kluba sa teritorije Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije. Na mitingu su učestvovali plivači PK "Swim star" koji su osvojili 11 medalja (6-3-2), a u ekipnoj konkurenciji zauzeli su treće mesto.

Ana Jeftenić se na "Poletarcu" okitila sa tri zlata na (delfin, kraul i leđno) i jednom srebrnom medaljom (prsno), Vukašin Vukanić je osvojio dva zlatna odličja (kraul i prsno), Aneta Šoš je bila prva u slobodnom stilu, a druga u prsnom, sok je Jelena Ječanski osvojila srebro (kraul) i bronzu (leđno). Bronzanu medalju u Novom Sadu zaslužila je i stafeta u sastavu Jeftenić, Ratkov, Đurić i Ječanski.

Najmlađe kategorije takmičara na ovom takmičenju plivale su deonicu od 25 metara, a u slučaju nastupa u svim stilovima bodovali su za generalni plasman. Ana Jeftenić je tako u konkurenciji 65 devojčica 2000. godišta osvojila prvo mesto, Anet Šoš je bila druga u 2001. godištu (64 plivačice), Vukšin Vukanić je u istom godištu, ali kod dečaka, takođe bio drugi, dok je Jelena Ječanski (1999. godište) zauzela treća mesto. Dobar rezultat u ovom godištu postigla je i Jovana Đurić koja je u konkurenciji 70 plivačica bila sedma.

- Prezadovoljan sam rezultatima koje smo ostvarili na prvom takmičenju na zatvorenim bazenima u novoj sezoni. Medalje i dobri rezultati nisu došli samo po sebi, nego su odraz dobrog rada u prethodnom periodu. Iako smo trenirali u otežanim uslovima u Senti i Vrbasu, uspeli smo da održimo formu i napravimo napredak. Sada kada bazen u Bečeju ponovo funkcioniše radićemo još više i nadam se još većim uspesima - rekao je Jovan Ječanski, trener PK "Swim star".



POLETARAC NS 2009. 24.10.2009.

No comments: