February 9, 2010

Pioniri ruše sve pred sobom





U Jagodini je u subotu ordžan "Aqua 235 Cup", plivački miting za sve kategorije. Na mitingu su nastupila 402 plivača iz 27 klubova iz Švajcarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, među kojima je bilo i pet plivača PK "Swim star". U izuzetno jakoj konkurenciji Bečejci su osvojili čak 15 medalja što ih je svrstalo na drugo mesto u ekipnoj konkurenciji.

Po tri zlatne medalje u Jagodini, u pojedinačnoj konkurenciji u svojim uzrasnim kategorijama, osvojili su Anet Šoš (50 m kraulm 100 m leđno u kraul), Jelena Ječanski (50 m kraul, 100 m kraul i leđno). Tri medalje na mitingu, različitog sjaja, osvojili su Jovana Đurić, i Nikola Ratkov. Đurić je bila prva u trci na 100 metara delfin, srebrna u trci istim stilom na upola kraćoj deonici, a treća na 50 metara kraul. Ratkov je osvojio zlato u disciplini 100 metara delfin, a u trci na 50 m slobodno na cilj je stigao treći.

U klubu su izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima i plasmanima u Jagodini, ali i na 11 takmičenja u dosadašnjem delu sezone:

- Od kada smo krenuli sa radom u novom klubu, znamo samo za uspehe. Na takmičenjima na kojima smo učestvovali od maja do danas osam naših registrovanih takmičara osvojilo je preko 80 medalja - rekla je Gordana Đurić, predsednica PK "Swim star". - Veoma smo zadovoljni udađenim, kako u bazenima širom Srbije, tako i na otvorenim vodama. Najvredniji rezultat u ova tri meseca postigla je Ana Jeftenić, koja je postavila novi nacionalni rekord za devojčice do deset godina starosti na 50 metara delfin (35, 63), a stari je od pre 16 godina.

Ipak, u prvim mesecima rada bilo je i problema. Kao najveće, Đurić izdvaja probleme sa grejanjem bazena i nedovoljan prostor za rad:

- Zbog trenažnog procesa u početku smo morali da putujemo u Vrbas, a kada smo izašli na olimpijski bazen u Bečeju, raspodelom smo dobili nedovoljan prostor. Ipak, vaterpolo klubovi Bečej i Akademija su nam izašli u suster i ustupili deo prostora. Tokom leta radimo i na obuci neplivača s kojima rade tri trenera, kroz školu jo prošlo šesdesetak polaznika, a trenutno ih ima dvadesetak. I tu se snalazimo na razne načine, pa obuku obavljamo u termalnim bazenima. Nadam se de će problem sa grejanjem OSC "Mladost" biti rešen do početka sezone plivanja u zatvorenom, jer ako bude drugačije, ponovo nam predostoje potuvanje za Vrbas - rekla je Đurić.



Aqua 235. Cup Jagodina 15.08.2009.

No comments: