February 9, 2010

"Zvezdana" bronza


Plivači Svim stara su na plivačkom mitingu za mlađe kategorije Kup "Poletarac", održanom u Novom Sadu 24. oktobra, zauzeli treće mesto u generalnom plasmanu sa 11 osvojenih medalja (6, 3, 2). Na mitingu je učestvovalo 1.017 plivača is 42 kluba sa teritorije Bugarske, Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Svim star je predstavljalo sedam takmičara.


I na ovom takmičenju svoj neosporni kvalitet je dokazala Ana Jeftenić, koja je u konkurenciji devojčica rođenih 2000. godine i mlađih, osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Ona je bila najbrža na deonici od 25 m u delfin, kraul i leđnom stilu, dok je druga bila u plivanju prsnim stilom. Pripao joj je i pehar pobednika mitinga u njenoj kategoriji. Jelena Ječanski je u godinu dana starijog konkurenciji osvojila srebrno na 50 m kraul u konkurenciji 58 plivačica, bronzu u konkurenciji 42 takmičarke, kao i četvrto mesto u prsnom stilu. Aneta Šoš je bila prva na 25 metara kraul i srebrna na istoj deonici, plivajući prsnim stilu. Odličan rezultat ostvario je i Vukašin Vukanić, sa dve zlatne medalje na 25 m kraul u prsnim stilom i sa dva četvrta mesta, plivajući delfin i leđni stil.


Štafeta "swimstara" u sastavu Ana Jeftenić, Nikola Ratkov, Jovana Đurić i Jelena Ječanski je u konkurenciji 25 štafeta bila treća. pored osvojenih medalja bečejskih plivača, treba istaći i peta mesta koje su osvojili Jovana Đurić (1999. godište) i njen vršnjak Nikola Ratkov u trkama na 50 m delfin, kao i 12. mesto Lenke Horvat (1998. godište) na 50 m prsno.


Nastup takmičara u svim stilovima bio je dovoljan za generalni plasman, pa je tako Ana Jeftenić u konkurenciji 65 devojčica rođenih 2000. godine osvojila prvo mesto. Aneta Šoš je u kategoriji 2001. godište u konkurenciji 64 plivačica bila druga, a u istom godičtu, kod dečaka Vukašin Vukanić je takođe bio drugi. Jelena Ječanski (1999. godište) je bila treća, dok je Jovanka Đurić u konkurenciji 70 devojčica bila sedma.



POLETARAC NS 2009. 24.10.2009.

No comments: